Takda Masa Nak Trade, Macam Mana Nak Buat Profit Dengan Trade??

Facebook
Twitter
WhatsApp

“Alhamdulillah, santai-santai dapat RM450,” jelas Ikram Adi, Master Trainer di WR Trader Academy.

Lazimnya ramai yang akan bertanya, “macam mana nak trade kalau saya ni terlampau busy, nak cari masa untuk makan pun tak sempat?”.

Sebenarnya, teknik yang diajarkan oleh WR Trader Academy berkonsepkan “set & forget.”

Apa tu “set and forget” ya? Konsep ini membawa maksud dimana anda akan meletakkan ‘entry point’, ‘stop loss’ dan ‘take profit’ semasa anda masuk ke dalam entry.

Oleh yang demikian, anda secara tidak langsung sudah pun membuat pengurusan risiko dengan memasukkan ‘stop loss’ dan ‘take profit’.

Oleh itu, teknik ini sangat sesuai bagi orang yang memang tiada masa yang banyak untuk memantau trade yang sedang dilakukan.

Nak tahu macam mana konsep ‘set & forget’ ni berfungsi? Jom tengok perkongsian daripada Tuan Ikram melalui video di bawah:

Sementara itu, kelebihan apabila anda trade di dalam pasaran FCPO ni anda tidak perlu buang masa untuk analisis banyak-banyak kaunter.

Anda cuma perlu fokus pada ‘candlestick’ yang terdapat di dalam kontrak FCPO itu sendiri sahaja.

Tambahan lagi, FCPO merupakan pasarang dagangan hadapan Bursa Derrivatives Malaysia (BMD) yang telah disahkan oleh Panel Syariah – Suruhanjaya Sekuriti Malaysia.

Namun begitu, anda tetap perlu membuat ulangkaji dengan teknik yang WR ajarkan sekurang-kurangnya sejam sebelum anda mulakan trade.

Jelas Tuan Ikram, “anda boleh save banyak masa, tapi anda perlu cari juga masa.”

Kami dari WR Trader Academy komited untuk menyediakan modul terbaik yang memudahkan anda trade di dalam pasaran FCPO.

Beri diri anda peluang untuk mempelajari secara mendalam tentang perdagangan FCPO dan teknikal analisis sehingga anda berjaya di dalam dunia trading.

Mungkin anda mempunyai potensi yang besar untuk menjadi trader yang berjaya. Bak kata pepatah, “tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu”.

Sertai kelas Rahsia Trader FCPO (RTF) bersama WR Trader Academy bagi mendalami pengetahuan di dalam dunia FCPO di samping mempelajari teknik menghasilkan trade yang berkualiti.

Pelajari cara untuk menghasilkan trade yang BERKUALITI di Seminar Rahsia Trader FCPO @

BACA JUGA

PKP 3.0 Dilanjutkan, What’s Next?

Baru sahaja semalam, Menteri Kanan (Keselamatan), Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan Perintah kawalan Pergerakan (PKP) 3.0, dilanjutkan untuk tempoh dua minggu lagi bermula 15 Jun sehingga 28 Jun ini. Berita ini sudah dijangka kerana

Teruskan bacaan »