Mana lagi senang nak tambah pendapatan? Berniaga? Melabur? Kerja Sampingan?

Facebook
Twitter
WhatsApp

Hidup kita sekarang makin lama makin mencabar.

Lagi besar gaji kita, lagi tinggi komitmen rumah, kereta dan keluarga.

Dulu saya kerja engineer. Gaji sudah cecah 8 ribu pun rasa tak cukup.

Nak pergi bercuti rasa tak cukup, nak belanja mak abah tak cukup, nak tukar phone rasa tak cukup.

Anda pun macam ni ke?

NAK DAPAT DUIT MACAM KAWAN SAYA KHAIRUL NI?

JALAN MANA RASA-RASANYA YANG KHAIRUL IKUT? INI NASIHAT YANG ANDA MUNGKIN PERNAH DENGAR UNTUK TAMBAH PENDAPATAN

  1. Berjimat
  2. Kerja sampingan (Jual insurans, unit trust, hartanah dll)
  3. Berniaga (buka kedai, bisnes online dll)
  4. Melabur (hartanah, saham, unit trust dll)
  5. PENYELESAIAN HYBRID – BACA ARTIKEL HINGGA HABIS

PENGALAMAN SAYA SENDIRI

Saya bukan nak perlekehkan nasihat kat atas, tapi realitinya tak semua orang boleh ikut penyelesaian di atas.

Ramai otai-otai bagi penyelesaian ni. Iya lah, bagi nasihat senang la. Yang nak laksanakan tu kita, isteri kita dan anak-anak kita.

JOM KITA TENGOK SATU-SATU.

  1. Berjimat – KOMITMEN DAH TINGGI

Otai-otai ni suruh potong astro, unifi, jangan makan luar, jangan tengok wayang, tukar kereta yang kita biasa pakai kepada proton dan lain-lain.

Ingat senang ke? Untuk kebanyakan kita nasihat ni tak praktikal sebab kita dah biasa selesa. Bukan la nak berlagak, tetapi susah nak tukar tabiat.

Ada di antara kita yang komitment tinggi sebab tolong keluarga.

  1. Kerja sampingan – MALAS JUMPA/CARI ORANG

OK, anda mungkin macam saya. Saya memang malas betul nak jual barang orang lain. Tak kisah la insurans ke, unit trust ke, hartanah ke. Sekali lagi, bukan berlagak.

Saya salut kawan-kawan saya yang dah sukses jadi agen insurans/unit trust/property.

Saya dulu kerja engineer. Kerja selesaikan masalah. Memang rasa janggal sebenarnya nak bertukar dari kerja problem solver kepada salesman.

  1. Berniaga – RISIKO TINGGI

Yang ini lagi susah, berdasarkan pengalaman saya sendiri. Banyak benda kena belajar dan risiko sangat tinggi bila mula berniaga ni, TERUTAMA SEKALI KITA YANG BIASA MAKAN GAJI. Kena jaga duit, kena tahu marketing, kena tau buat jualan, kena tahu tentang produk, tentang cukai dan lain-lain. Bukan saya kata anda tak boleh buat, cuma jangan harap boleh kaya sekelip mata dengan berniaga.

  1. Melabur – PULANGAN LAMBAT

Melabur ni kurang sikit risiko dia, tapi isu dia kena keluar modal besar dan untung dia dapat tahunan, bukan bulanan. Kalau untuk jangka panjang memang OK, tapi kita nak duit bulanan.

AMARAN: Syarikat-syarikat yang menjanjikan:

  1. Pulangan bulanan tetap
  2. Tak perlu buat apa-apa (goyang kaki)

SEMUANYA SCAM. 100% elakkan mereka semua ni.

  1. PENYELESAIAN HYBRID – FUTURES TRADING

Ini sebenarnya yang kawan saya Khairul buat. Bukan dia seorang sahaja, dah ramai ikut dan berjaya macam Khairul. Kenapa saya kata penyelesaian hybrid?

Futures trading ni macam berniaga, perlu keluarkan modal tapi risiko boleh direndahkan sebab ada komuniti sokongan untuk belajar dan konsisten berjaya.

Futures trading ni macam melabur, kita terlibat dengan pasaran komoditi tetapi yang paling bagusnya pulangan boleh dapat setiap hari (macam Khairul).

Futures trading ni macam kerja sampingan, masih perlu jual beli tapi anda tak perlu cari orang, sebab semuanya dibuat di dalam platform online.

Jika anda nak tahu bagaimana kawan saya Khairul buat RM1,000 – RM2,000 selang sehari:

  • Yang bukan SCAM
  • Patuh syariah
  • Tak perlu jumpa orang
  • Sesuai untuk engineer, accountant, cikgu yang kerjanya problem solver
  • Risiko terkawal sebab ada mentor dan komuniti yang terbukti Berjaya

WHATSAPP “HYBRID” KE +6013-705-2254 SEKARANG

BACA JUGA

Divergence

Divergence adalah satu ilmu yang mana terdapat PERBEZAAN PATTERN antara CHART dan INDICATOR. Contohnya: Apabila pasaran menurun, indicator CONDONG KE ATAS. Apabila pasaran menaik, indicator CONDONG KE BAWAH. Divergence memberi kita AMARAN bahawa TREND MUNGKIN

Teruskan bacaan »